Forum udruge "Zajedno do zdravlja" Dubrovnik
https://zajedno-do-zdravlja.hr:443/forum/

pet-ct
https://zajedno-do-zdravlja.hr:443/forum/viewtopic.php?f=13&t=368
Stranica: 1/1.

Autor:  mjesec [ 25-01-2010 17:49 ]
Naslov:  pet-ct

* Uredi
* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

pet-ct

PostPostao/la mjesec dana pon sij 25, 2010 10:46 am
Pozdrav
molim vas potrebna mi je pomoc. sestra mi vec 4 godine ima probleme sa limfnim cvorovima na vrati. dva puta su joj radili patohistolosku analizu i nijedan put nisu nista ustanovili. druga je bila prije tacno godinu. ona ima vise uvecanih cvorova sa desna strane vidljivih. to je cijeli grozd na snimku magneta od ljetos. citajuci po internetu i razgovarajuci sa ljudima slicnog iskustva otisli smo u Zagreb i na svoju ruku snimilki PET-CT. nalaz glasi ovako:
SUV max=5.7, SUV max=2.6 SUV max=1.1 ZAKLJUCAK: pojacan metabolizam glukoze u limfnim cvorovimana vratu desno, te u jednom malom desnom retroklavikularnom cvoru moze, s obzirom na intenzitet metabolicke aktivnosti biti i aktivne upalne i maligne etiologije, preporucujemo ev. ponoviti citolosku punkciju pod ultrazvukom ili biopsiju. Diskretno jaci metabolizam glukoze u leziji u gornjem medijalmnom kvadratu desne dojke otvorene etiologije morfoloski i metabolicki najvjerovatnije benigne takodjer se preporucuje analiza.
molim vas da li je neko imao slicno iskustvo? ona je u pripremama da ide negdje na stranu za vadjenje tih cvorova jer ove dvije operacije do sada su bile u bih. nema nikakvih bolova da bi to moglo biti neke upale. ako ima neko slica iskustva sa PET-CT neka se javi. neka dobra iskustva sto se tice ljekara, neke preporuke. molim za pomoc u velikoj sam panici... hvala svima

Autor:  dragica1 [ 22-02-2011 22:52 ]
Naslov:  Re: pet-ct

J avam mogu pomoći samo jednim :grli: nadam se da će se netko javiti i pomoći na bilo koji način.

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00
© 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group • http://www.phpbb.com