Nije nas Vuk. slao na nikakvu detaljniju tipizaciju (ako misliš da je zbog HLA) nego samo na običan pregled zglobova i mišljenje reumatologa o cijeloj priči nakon svih prikupljenih nalaza zbog te naše stare epizode artritisa. Nije to zbog onog B51, planirali smo to i prije, samo nalazi nisu bili gotovi, dugo se čeka, a i čekao je dr. njenu reakciju na lokalnu terapiju.
I H. je napisao mišljenje da je to uveitis post-infekcijske etiologije i da se nastavi samo s lokalnom terapijom. I nama izričito ne za sist. terapiju, čak i za Movalis. Pazi ja sama navalila na Movalis
šta ti je život, a sjećaš se prije.
On je čak rekao prilično samouvjeren da misli da uveitis nema veze s artritisom
I da će on biti tu samo ako bi ispalo da se uveitis nikako neda smiriti lokalno.
A za B51+DR52 da je sve to jako blagi HLA, što god to značilo. Njima su u imunogenetici važniji drugi aleli, daleko najvažniji B27, pa B7, B8, DR1, DR4, DR5.. Ali ne gleda se to tako pojedinačno, i kombinacije su bitne, neki HLA štite od razvoja nekih bolesti, pa sad ti znaj...a zanima me za poludit
Ja ko laik mislim da nas košta upravo kombinacija s obe strane B51+B35.
On nas je samo pitao da li imamo psorijazu obiteljski...
Da znao je Vuk odmah da će teško ići nakon naših 2 mjeseca. All da je teža u kg, pokušao bi sigurno, rekao je tako odmah, raspitivao se o kilaži, razmišljao je...nije taj koktel uvijek uspješan..
Ali mi nije spominjao varijantu s anestezijom, mislim da se na oku sve mora "na živo" ili misliš samo na lokalnu anesteziju, to da.
A ti si mi smješna, ti uhvatiš upalu prije nego ona i razmisli kakav će napad imati
Zaslužna si 100% za sve do sada što je dobro prošlo s a., svaka čast