Sada je: 16-02-2019 06:12.

Udruga

Aktivne teme

Vremenska zona: UTC + 01:00


Započni novu temu Odgovori  [ 3 poruka ] 
Autor Poruka
 PostPoslano: 24-10-2006 13:41  Citiraj (i odgovori)  
Avatar
Poštovani ,

Kao jedan od roditelja koji imaju djete oboljelo od kronične bolesti , zanima me kako i na koji način Udruga kao vid organizzacije uopće djeluje i na koji način njeni članovi doprinose njenom radu?

Molim sve koji mogu iznijeti svoja iskustva u vezi raznih udruga ili vrsta udruživanja za dobrobit djece da se uključe u ovo priču.

Hvala !!


Vrh
  
 PostPoslano: 28-10-2006 21:28  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator

Pridružen: 12-10-2006 19:10
Postovi: 7
Pozdrav
Mislim da je svaka osnovana udruga nastala iz potrebe za rješavanjem pitanja koje pojedinac sam ne može riješiti. O kakvim problemima se radi nije ni bitno. Bitno je da se ljudi na taj način ujedinjuju u grupu koja je sama po sebi snažnija od pojedinca jer djeluje kao javna organizacija, a takvim vidom ujedinjavanja lakše je pronaći rješenje za bilo koji problem, "jer je više glava pametnije od jedne".
Smatram da je najveći problem svake udruge financiranje, jer se radi o neprofitnoj organizaciji. Treba se izboriti za sredstva iz proračuna jedinica lokalne samouprave, s opravdavajućim razlozima. Treba osmisliti program djelovanja što možda i nije neki problem za humanitarne udruge, jer je raznih vidova načina pomoći onima kome je potrebna.

Drugi problem koji se javlja u praksi je neaktivnost članova.
Od članova se očekuje da aktivno sudjeluju u radu, prisustvuju sastancima, donose odluke, na svaki mogući način utječu na ostvarivanje zacrtanih ciljeva, koriste poznanstva, utjecaj u društvu, pridonose edukaciji ostalih članova u području za koje su stručni itd.
Samim tim je vrlo korisno imati "šareno" članstvo, kao i više obrazovane članove radi gore spomenutog. Naravno, da je jednostavnije rješavati neki pravni problem ako sastanku prisustvuje i član diplomirani pravnik, ili rješavanje računovodstvenih zavrzlama kao imate člana vrsnog ekonomistu itd itd.
Ako izostane djelovanje članova, udruga sama po sebi gubi smisao.
Članovima treba probuditi svjest o tome kako mogu pomoći udruzi i koliko će njihovo djelovanje pridonijeti dobrobiti i njima i ostalim članovima udruge, kao i ostvarenju zadanih ciljeva, te kako udruga i ostali članovi mogu pomoći njima i na koji način.

Ako se u tome svi angažiraju, mislim da nema straha pred nijednim zadatkom.

Ovo je samo moje mišljenje i viđenje stvari. Volio bih čuti i ostale komentare.


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 01-11-2006 21:11  Citiraj (i odgovori)  
Avatar
Dragi prijatelji ,
Upravo kako je gore naveo Maky , potreba rada Udruge nije da bi postojala još jedna u nizu , nego da bi uspjela aktivirati što veći broj roditelja vezanih interesnim ciljem , ovom prilikom bolešću , kako bismo uspjeli iznaći najbolja rješenja za našu djecu.
Nadam se da će i drugi roditelji svojim angažmanom u udruzi doprinjeti takvom nastojanju malom broju entuziasta i volontera , za dobrobit sviju.
Još jednom hvala Maky-u na lijepom komentaru.


Vrh
  
Prikaži poruke :  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 poruka ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika: / i 1 gost.


Ne možete započinjati nove teme.
Ne možete odgovarati na poruke.
Ne možete uređivati svoje poruke.
Ne možete izbrisati svoje poruke.
Ne možete slati privitke.

Traži:
Izaberi forum:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group • HR (CRO) autor baze Ančica Sečan | prilagodio Roberto Machiedo
Style originally created by Volize © 2003 • Redesigned SkyLine by MartectX © 2008 - 2009
Modified by Roberto Machiedo, Zajedno do zdravlja © 2006-2011