Za poboljšanje apetita bi i ja volela imati čarobni štapić,ali nemam.Kod nas to traljavljenje sa hranom traje vec dosta dugo,čini mi se da je u zadnje vreme počela mrvu bolje jesti ali ni to nije značajno...ipak mislim da je sve vezano za MTX,da im se ukusi promene i da ta sluzokoža usne duplje postaje osetljiva od njega...oni jedu sta im prija,pa tako ja mojoj A.dajem sta hoce(npr uzastopno traži pileća krillca nekoliko dana,pa kuvana jaja nekoliko dana jela oko Uskrsa...).Posle joj se valjda smuči pa više neće...i tako se dovijamo. Inače smo pad gvoždja imali samo na početku JIA,bio je cak 93 sa hipohromnom anemijom,nismo joj nista davali,samo se vratilo kad je bolest pod kontrolom.Ali znam da drugi daju deci Feu sirupu,ali samo ako je feritin nizak,tj nema dovoljno Fe u jetri (feritin je dobro ako je nizak ali ako je HBg dobar,jer tada znači da se Fe iskorištava u organizmu i pakuje u eritrocite,ako je Fe nisko i Hbg isto a feritin visok znači da opet ima dosta rezervi i da ne treba dopunjavati). Ipak,ja dajem sanostol vitamine celu zimu,nekoliko puta sam uzela i multisanostol (ima malo Fe), zatim aloju, pa napravim sa vremena na vreme onaj recept sa borovnicama i orasima u medu,pa ujutru po kasicicu(najbolje je kupina,med i mleveni orasi ali A.nece kupinu)...probaj Dragice i to.
_________________ Anja,4g poli/uveitis oba oka od 7.2008. th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid ANA prvo +,pa dva puta - Rf -
|