Smartina,draga moja,nisam imala nameru unositi neku paniku u vašu porodičnu srecu niti pomucivati je ni na koji nacin...jednostavno pokusavam provaliti koji je taj kriterijum na osnovu kojeg vecina dr smatra da je bolest "prošlost"...znam da nas dr uopste ne radi uz,drzi najmanje 2g mtx iako je dete dobro,za svaki slucaj...to mi je jednom objasnjavao da se radila jedna svetska studija,evropa,ameri i rusi...koliko dugo treba drzati dete pod mtx cak i kad nema nikakvih ni najmanjih znaka bolesti...neki kazu 6meseci neki 1g ipak nastaviti dalje...
Ja sam danas na kontroli upitala to naseg dr,kod nas se razlikuje malo situacija zbog uveitisa,A.je jako dobro sa zglobovima vec godinu i po(nema ukocenosti niti je na antireumaticima) a ipak bi nas drzao 2g najmanje...ovako cemo biti i duze,spominjao je varijantu od 3,5 do 4g ako bude trebalo za uveitis...

ako mora onda bolje da istrajemo komadu kad smo vec poceli...
Eto toliko,nadam se da vas nisam nicim poremetila,ipak mi raspravljamo na ovom forumu o svemu i svacemu pa i o kraju terapije...
Puno poljubaca bebi i L.i svima vama,svako dobro vam zelim,naravno da se nece nista povratiti,morate misliti pozitivno svaki dan
Molim vas napisite sta vasi dr misle o ovome koliko treba dugo drzati dete na mtx posle ulaska u remisiju(ono debelu)...znam da dr Lana drzi malo duze,ili se varam...