Mare,jeli se on žalio na tetivu ili bol mu stopalu uopste?
Nekako mi ne ide u glavu da odjednom sve ima a da se uopste nije zalio na bol...ipak,kao sto i druge mame koje leče decu kod dr H.kazu,treba mu verovati iako mi se ponekad on učini malo i preagresivan...ipak znaš da ti sigirno nece zapustiti dete,sto je u ovoj priči najvaznije,nece biti gore ako malo i agresivnije leci,mnogo bolje nego da je opusten pa zapusti kao sto smo mi prošli za oči.
Što se kičme tiče,nije mi najjasnije kako je ustanovio da nije u najboljem stanju,sta to znaci...99% dece nema savrsenu kičmu,zbog rasta,sedenja pred kompjuterom,lošeg držanja...šta je on tačno video u vezi kičme,i čime,UZ?
Sulfosalazin se daje kao lek izbora za spondrilopatije,kod dečaka tog nekog prepubertetskog uzrasta,i decortin je dat kao "most" dok sulf.ne počne delovati...on ga daje ujutru i uvece kao sto vidis,zbog boljeg dejstva,iako smo mi kad smo dobijali pronison pili 15mg ujutru,a A.je imala svega 2g...da,bila je naduvena,pojača im se apetit nevidjeno,i treba ga malo pričuvati od prehlada...ali sve to prodje posle prestanka uzimanja...ipak moraš znati da se postepeno spusta,tj necete se bas odmah skinuti sa decortina,neko vreme će to trajati...malo je i gorak,mozda da mu ga daš sa nekim čokoladnim jogurtom da bolje "prodje".Tako ja A.dajem,ona jos uvek ima 2mg svaki drugi dan.
Mislim da ANA nema nikakvog značaja kod spondrilopatija,ima HLAb27 i zbog toga vam ga trazi. Drzim palceve da opet bude negativan nalaz,i sve ostane za vama sto pre...do tada ostajte u ringu i hrabro napred