Sada je: 28-03-2024 13:24.

Kate (uveitis od 10 2010, operacija mrene kraj 2011)

Aktivne teme

Vremenska zona: UTC + 01:00


Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možete slati/uređivati poruke/odgovarati].  [ 319 poruka ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeća
Autor Poruka
 PostPoslano: 05-10-2010 18:10  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
A mi s jako lošim vjestima, na našu veliku žalost....JAKI UVEITIS DESNOG OKA

Dok sam ja ležala u bolnici zbog operacije ciste na jajniku (makli su mi i jajnik), m. je imala jaki jaki napad uveitisa na desnom oku i to već ima posljedice, sinehije, precipitate....vid je pao na 0,7 na desnom oku, znači da je to dobrano trajalo (ja mislim da je to povezano sa crvenim okom prije 2 mjeseca koje je prošlo tobrexom)

Terapija je maxidex (dexam.kortiko kapi i mast) 4 puta dnevno, a midijatrik 3 puta dnevno, pa kontrola za 7 dana. Danas je dobila atropin.

Mraonicus - sestro moja, tako da ćemo i mi sad utorkom imati redovite kontrole, kao vi ponedjeljkom. Znam da ćeš me pitati detalje, ali nije mi puno govorila niti više piše na nalazu. Vidjela je da je uveitis i prije širenja zjenica. I nešto je spomenula drugi stupanj.
Kad joj je zavrnula sponicu oka, crveno do besvjesti.

Kaže dr. da je jutros još jedan dječak s JIA dobio uveitis, izgleda da je ovo doba okidač (jesen, proljeće)

Vjerojatno se pitate kako se ja sada osjećam...
ja sam osjećala oduvijek da će to nas baš to snaći jer se toga najviše bojim. Jednom mi je dr. rekla, kad misliš da je odavno sve gotovo, eto uveitisa i kad sam to pomislila i izgovorila, došao je.

zvala sam za vikend i bolnice, nigdje nikog ni da se javi...a naša dr je bila na putu prije moje operacije... sve se urotilo protiv nas da ne dodjemo na vrijeme

Jako su je svrbile i svrbe oči u zadje vrijeme, pogotovo ujutro, a u zadnje vrijeme se žalila da vidi neki "prsten" koji se vrti pred okom ujutro, ali brzo prođe, vjerojatno od tih sinehija/priraslica koje su posljedica gadne upala. I zjenica se ne širi kao druga u polumraku. Dakle kod nas je to bilo NAOČIGLED iz aviona.

I danas baš na njen 6. rođendan takva grozna vijest (za 3. rođendan smo prvi put bili kod Harjačeka, pa sam već doživjela takvu kalvariju)

Ali rola jako mi je drago da ste vi dobro, zaslužili ste konačno malo mira nakon silnih tortura! :dumdum:

Nedao Bog većeg zla. Idemo dalje nekako, pusa svima!
pisat ću izvještaje utorkom

PS Inače, čuveni dr. Vukojević s rebra dolazi u pol. Exacta utorkom popodne /i to svaki drugi..

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 05-10-2010 21:50  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 03-12-2008 14:23
Postovi: 1256
Lokacija: Zagreb
Kate šta reče,UVEITIS pobogu otkud odjednom :shock:
nemogu vjerovati toliko sam šokirana da nemam riječi.

_________________
dobar dan... ja sam stara Dragica ...samo igram za tim ozdravljenje pa otud broj 1:-)


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 05-10-2010 22:02  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 08-02-2010 00:00
Postovi: 222
Lokacija: Split
Kate jako mi je zao, bas da covjek ne povjeruje...ostala sam bez teksta. Budite jaki koliko mozete, pozdrav tebi a curi velika pusa :dumdum:

_________________
Roko 12/1999
12/2009 otok lj. koljena
02/2010 ReA
05/2010 juv. spondiloartropatija
03/2012 ankilozantni spondilitis
Decortin 20 mg 5/2010-08/2010
Lubor 20 mg i Salazopyrin 500/1000/1500 mg dn
Remicade 24.03.2011
lj. koljeno punktirano jednom08/2010


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 07:14  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 31-10-2006 20:33
Postovi: 26
Znam kako ti je, i o čemu sve razmišljaš. Žao mi je da se netko nije prije 2 mjeseca više posvetio okicama kad je to navodno prošlo sa Tobrexom, navodno, jer se pritajilo i kako i sama tvrdiš odjednom preko noći i evo uveitisa. Naglo bukne, ali kuha u dubini. Crvenilo može i ne mora biti jedan od simptoma, samo što ga pripisuju alergijama koje se javljaju pogotovo u jesen i proljeće. Svrab oka je uglavnom prisutna a maglice oka, oslabljen vid sigurno. Žao mi je da prilikom davanja Tobrexa , netko od doktora, ne znam tko .nije više posvetio pažnju pa te vratio za par dana, ako je bilo uopće tako. Ipak je u pitanju dijete sa JIA. Pitanje je sada i MTX-a da li je prerano ukinut i dogovor sa reumatologom. Drži se Kate, to nije neka utjeha, ali da se ne hrabrimo , ne mučimo, ne nadamo se i ne molimo ne bi mogli sve izdržati. Atropin obavezno kapati svaki dan i do više puta dnevno radi širenja zjenica, barem ispočetka, barem nam je tako uvijek govorio dr. Vlahović koji nam je puno pomogao. Super je dr. Vukojević sa Rebra i kod njega obavezno odvedi M. Bili smo nedavno i sve je u redu, ali ne volim ni ja o tome puno govoriti, jer mi se čini čim spomenem evo ti ga preko noći. Prvo se moraš oporaviti i imati pomoć od svih da bi mogla pomoći svojoj M. da se nosi s tim. Drži se i tu smo svi.......

_________________
Plavooki: oligo JIA2003g
ANF + B27+
Medrol MTX Ibuprof.
Iridocyclitis 3/07g
Epiteliopathia
ANA - neg
Uveitis 6/08g
Spondyloarthropatia/08g. Movalis ex MTX


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 12:01  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
Biomikroskopija je bila čista cijelo vrijeme, fundus uredan, pa mislim da je sve OK odrađeno (baš smo prije godišnjeg vise puta bili kod dr zbog alergijske reakcije spojnice).
No ona se te dane kupala u Jarunu, pa dr kaže da nije isključeno ni da je neki virus u pitanju, pogotovo jer su oci osjetljivije nakon dobivanja kortiko kapi.

M. nikad nije ni bila na MTX-u jer se sve sredilo samo s Movalisom pa nije bilo potrebe za njim.
A djeca dobiju prvi put uveitise i pod MTX-om, tako da nije neka garancija, da bi se davao preventivno.

Dragice, negdje si pitala. Da, namjeravam kod Harjačeka kad dr donesu neki zakljucak o ovom uveitisu.
A moramo napraviti i krvne pretrage.

Sjećam se kad se vratila iz grada mladih (OPET PETI MJESEC!) da joj je desno oko puno više suzilo. Tako da je izgleda 5.mjesec bio koban za nas 3 godine. Vjerojantno i zbog jako povećanog izlaganja suncu.
Jutarnje tegobe je nedavno počela imati bas kad sam ja počela pričati da idem u bolnicu, valjda je i to dodatno dotuklo.

Atropin djeluje 2 tjedna.. mi kapamo tropicamid 3 puta dnevno. Ne znam zasto ste vi atropin vise puta dnevno?
Mi kapamo i mažemo 8h, 12h, 16h, 20h... Nije mi jasno da od 20h do 8h nema nista. Jeste vi tijekom noći nešto kapale?

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 13:54  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član

Pridružen: 20-07-2009 20:54
Postovi: 402
Lokacija: Beograd
Kate,sta da ti kazem,sem da me mala snaga uhvatila,sva sam pretrnula kad sam procitala ove evsti...uzas,uzas,uzas...
Nas je to cudi zadesilo odjednom,2 dg u istom danu tako da to "odsecanje"nogu dobro znam...ipak,ako je za neku utehu,sve znas o njemu,znas neprijatelja,isbistrili smo milion puta sve i imas neku predstavu da se i ansa deca koja zive sa uveitisom,dobnro bore,da je daj BOZE prolazno i da dobro vide...nije uteha ali makar se imas cemu nadati!
Naravno,ja imam puno pitanja(necu reci da sam predosecala i sama kad si pisala o onoj upali pre mora da tu nesto ne mirise na dobro,ali nisam smela da spominjem i da te uznemiravam)...
Moja pitanja bi bila:
1.sta je sa levim okom?
2.ako je desno bilo 2+ kao sto pretpostavljam,a ima sinehije i precipitate,upala traje najmanje od tada pre mora,znaci koliko god se sinehije brzo stvarale,one u ovom obliku uveitisa idu posle duze trajanje upale
3.sta je sa crvenilom,nisam najbolje razumela,jeli bila beonjaca crvena ili samo kad spustis donji kapak bilo crveno ono u unutrasnjojsti kapka?
4.koji je dr to otkrio,vasa dr Striber?
5.Daj mi reci znas li kolie su sinehije,i koliko obima zahvataju(bitno jako,jer ako su pojedinacne 2-3 koje cine da se zenica otvara kao cvet tj latice cveta,onda s emoteze nadati da ce se vremenom pokidati)?Ali kidanja sinehija nema bez atropina,i nije mi jasno sto ga odmah nije dala(ne zaboravi da njoj treba 0,5% atropin a ne 1%).Naime,kako sam i pisala atropin se daje ne samo da pokida sveze sinehije,zajedno sa fenilefrinom i jos kapi midrijatickih,nego i da napravi veliki grc duzice i tako spreci dalju eksudaciju tj izlazenje celijskih elemenata napolje u ocnu vodicu,a time je i dejstvo kortiko kapi bolje i pre se ociste i precipitati i orosenja na roznjaci...dakle,atropin obavezno ako je upala veca od 2+...
6.cini mi se da je 4x dnevno maxidexa malo,ali ako je dr Vukojevic tako reako,onda neka tako bude...mozete li gde naci onog uveitologa koji je lecio Ivana od mamy?
7.jeli joj sad bolje malo i ako sad vidi?Jesi li ti primecivala nesto na duzici tokom napada i kako joj se tacno manifestovao napad uveitisa o kome pricas(jeli samo fotofobija ujutru ili sta?),znas da ja anji nikad nista ne primetim...

Zvacu te tel veceras da se cujemo o svemu,molim te ne drami,znas da ima vecih uzasa...znam da te srafi u zelucu i sve znam,zato i tupim ko dosada najveca na svetu da decu svi redovno vodite iaoko su deca naocigled dobro,ovo sa ocima je podmuklo uzas!!!
Drzi se i ljubimo vas sve

_________________
Anja,4g
poli/uveitis oba oka od 7.2008.
th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g
th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid
ANA prvo +,pa dva puta -
Rf -


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 14:40  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
do vukojevića uopće ne mogu doći, a puno mi je čekati do drugog utorka
ljudi ima li tko točan njegov broj na rebru, ovaj je krivi 2388-033?

samo smo kod striber bili...i opet idemo tek u utorak, ista terapija do utorka što mi je isto čudno
ona kaže da je to jaka terapija jer ide i mast svaki put
lijevo je mirno, fundusi ok
sinehije su male 4
te neke promjene na edotelu rožnice su na 6h
na nalazu čak nema dijagnoze uveitis

tad je bila crvena bjeloočnica kao kod konjuktivitisa, roza ustvari
i sa žutozelenim sekretom (suhim u u kutu)

vukojević zamjenjuje vlahovića, on je baš za uveitis

Hoće li mi dati u ljekarni atropin 0,5 bez recepta i ovaj tropicamid sam jedva dobila? i to ona daje 1%

ostalo kasnije

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 15:15  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član

Pridružen: 20-07-2009 20:54
Postovi: 402
Lokacija: Beograd
Kate,ne znam sto cesto mast,jeli 4x isto i mast?Mi obicno kad dobijemo mast stavljamo je samo uvece,jer ona jako zamasti vid za preko dana,a nocu dok spavamo ona deluje umesto kapi,i to je odgovor na tvoje pitanje sta nocu.Ali mast nismo cesto dobijali,samo kad su bile velike upale..no,to i dalje nista ne znaci,jer svi razlicito lece.Nekako bi ja da vi ipak dodjete do Vukojevica,iako i ona mozda zna,ali ona nije uveitolog.Sta je sa dr Vlahovicem,jel on bas nigde ne radi posle penzionisanja?
Da,promene na roznjaci su reverzibilne,ne brini,to su precipitati koji se tako i formiraju jer se ocna vodica puna tih celijskih elemenata krece u krug i taloze se elementi kao pesak kad okrenes pescani sat...no,to se sve skida kapima i roznjaca ostaje cista,ne brini...Sinehije nazalost ostaju,iako ja znam primere gde su uspevali i da ih pocupaju,midrijatickim koktelom,atropin+pilokarpin i jace stvari,ali to je injekcija u oko,i samo u bolnici,tako da je to mozda opcija ako se javite u ocnu kliniku za to..Mamy je pisala vise puta da su njenom sinu do sada vise puta uspevali pocupati sinehije,koje se kod tog oblika Ivanovog brzo stvaraju...sad ne znam sta je pametno,mozda da ipak odete i probate sta ce reci,dok nisu stare jos...nama su bile vec stare kad smo se javili dr Anki,atropin+tropicamid smo stavljali zajedno i dodala je cak bila i fenilefrin i nista..ako su 4 i to pojedinacne nema opasnosti od glaukoma jer ocna vodica ima gde da protice,ne brini!Ali ja bih mozda probala naci Vukojevica dok su jos sveze,ako ste u stanju.

Ipak mislim da je to njoj pocelo jos letos,da je tad bila alergija ili sta vec,a nadovezao se uveitis.Jeste li tada radili kontrolu posle tobradexa?Nama je A. imala kombinovanu infekciju prvi put,i uveitis i konjuktivitis,ali bez crvenila oka,samo krmelji i slepljeni kapci koje smo izlecili,ali nisu videli uveitis...

Atropin mi kupujemo ovde 0,5% bez recepta,tj sa nalazom od Anke,ima ga i mislim da ga proizvodi Hemomont Podgorica.Ipak je on bolji za decu,ali ako nema pretpostavljam da moze i 1%,ali znas da moze doci do crvenila obraza i alergijskih reakcija sa njim.
Kad njega stavljas,pritisni ugao oka ka nosu,gde je ona mala rupica od suznog kanala,da ne bi lek otisao suznim kanalima dalje i izazvao alergiju(A. je imala prvi put uzasno crvene obraze)i onda ukapaj.
Koliko puta kapate atropin?

Cujemo se i drzite se,bice sve ok,sredice se sve i praticete,mozda i ode samo kako je i doslo,ne zaboravi da je mala Leta imala 2 napada uveitisa i sad ga nema vec godinu i po dana,nekako je kod nje bolest bila samolimitirajuca i otisla kako je i dosla.
Kako je sa zglobovima?

I da ne zaboravim,ko sto sam vec,srecan joj rodjendan,najsrecniji,da sve bude iza nje i da konacno budete spokojni i bez ijedne brige!!! :dumdum: :dumdum: :dumdum:
Poljubac i drzi se

_________________
Anja,4g
poli/uveitis oba oka od 7.2008.
th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g
th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid
ANA prvo +,pa dva puta -
Rf -


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 16:55  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
Da, 4 puta mast dnevno nakon kapi, al ne buni se m.da joj smeta za vid nakon 15 minuta, za sada.
Atropin ne kapamo uopće, zasto joj dr to ne daje svaki dan, ne znam. Samo joj je jucer jednom ukapan.
Nakon ukapavanja midijatrika Mydriacil 1% zjenica je okrugla, iako i dalje se ne širi potpuno kao lijeva.

Vjerojatno su sinehije nastale kad se pocela tuziti na te svjetlosne efekte ujutro, kao da se jako brzo vrti,crtala je nesto kao neki cvijet od kvadraticastih latica koji se vrti.

Inace kroz 9. mjesec:
- ja sam primjetila da u pogledu nesto ne stima, valjda zbog te nesimetrije širenja zjenica u polumraku
- crvenila nije bilo nakon 1.8.
- u petak se zalila da je boli iznad oka u predjelu obrve kad spusta glavu
- imala je nekoliko puta te kratkotrajne lebdeće efekte ujutro
- jako je trljala oci ujutro i zalila se da svrbe
- nije imala fotofobiju

Na zglobove se nije tuzila, ne vidim ni ja nista..al da ne ureknem jos i to, bolje da ne spominjem nista dobro
Tragat cemo svakako za Vukojevicem, da cujemo sto on kaze.

Karmeli su pocupane sinehije od atropina valjda... eh di je ona sada se javi sta se desava

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 19:29  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 10-04-2009 17:24
Postovi: 183
Lokacija: ravna slavonija
kate moja pa šta je to???
o draga moja baš mi je žao zbog uveitisa, eto ti, ne budem par dana na forumu i eto ti vijesti, ali nimalo dobrih
sad sam se i ja dobrano prepala, jer je i moja L pobijedila jia službeno e sad, šta? trebam čekati uveitis???
strašno, toga me je uvijek bilo strah kad god sam čitala postove koje je mraonicus napisala, s čim se ona bori i njena djevojčica, i svi vi drugi...
i moja L je ana neg kao i tvoja djevojčica, a mi idemo na kontrole u našu lokalnu bolnicu kod naših lokalnih liječnika.... ma ne znam
već sam i prije razmišljala da ju naručim za zagreb kod dr Striber, pa trudnoća, pa beba, a izgleda da ću morati, nema mi druge, kao što se puno puta pokazalo majčinski instinkt je najtočniji...
držite se drage moje i puno pozdrava od naše male ekipe...
:dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum: :dumdum:

_________________
lucija 2004
otok l. koljena 07.07
punk. 08.07, 12.07
pogoršanje 04.08, decortin 1 mj
nastavak mtx, nalgesin, folacin
3. punk. 20.01.10 5mg lederlola i.a. desno koljeno
bez lijekova od 05.10
27.09.10. izliječena

trenutno smo u narančastoj fazi


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 20:24  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
Žao mi je što kvarim optimizam, i dugo sam jucer razmisljala da li da vam odmah javim, bas zbog tebe smartina.
Ali da nije bilo mraonicus tko zna da li bi i ja isla na kontrole.

Jedno zapamtite, bez obzira koliko se stvari urotilo da ne odete na ocni pregled kod dr, obavite ga pod svaku cijenu jako redovito. Zlo nikad ne dolazi samo. Npr. nas je auto toliko izludio da smo se non-stop svadjali, pa sam ja isla na silne pretrage,pa operacija, pa moja mama na CT, m.smo popravljali zube, pa nigdje dr...sve nam je oduzimalo snagu, ALI nista nije vazno u ovom stolica kao ocuvati vid djeteta...
Uvijek se moze sjesti u taxi i otici na 1h, a ako nemozete vi, netko drugo moze.

Ja sam očekivala ovako nešto jer kod nas zglobovi nisu bili jako upaljeni, čini mi se da je to nekako obrnuto proporcionalno, a tim vise sto je curica vjerojatnost je jako velika. Svaki put na pregledu sam pomislila " pusti me Boze samo jos ovaj put da bude sve u redu dok skupim snage".

ALI s druge strane sam beskrajno sretna sto smo ipak zapoceli s ljecenjem (nazalost sa dobrim zakasnjenjem).
Drzite nam fige, trebat će nam.

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 20:59  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 03-12-2008 14:23
Postovi: 1256
Lokacija: Zagreb
Kate i dalje mi je žao što je snašlo tvoju M taj užas zvan UVEITIS,
jesi razmišljala dali da potražiš dr Vlahovića privatno.
On je ipak br 1 na ovom polju,do dr Vukojevića je jako teško doći pa dok čekaš da ipak riješiš sebe nedoumica.

_________________
dobar dan... ja sam stara Dragica ...samo igram za tim ozdravljenje pa otud broj 1:-)


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 21:29  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član

Pridružen: 20-07-2009 20:54
Postovi: 402
Lokacija: Beograd
Kate,pricali smo,znas sve...ipak,od tel.poziva razmisljam o nasoj maloj prijateljici i mislim da bi mozda trebalo sesti u auto i otici na hitnu sluzbu oftalmoloske klinike tj mora biti neko dezuran i za hitne slucajeve kod ociju jer sta ako neko ima neku povredu,neka hitna stanja ociju koja zahtevaju momentalnu operaciju itd...mora neko dezurati i nocu.
Ne mislim ti unositi paniku,i znam da nije lako,narocito sad kad si i ti rovita,ali to je mozda kraci put,da izbegnete zakazivanja,cekanja termina kod Vukojecvica itd.Ovo ti sve govorim zbog sinehija,jer se bojim da ne bude kasno za njihovo raskidanje u sledeci utorak...
Jos ejdnom ponavljam,ovo je samo predlog,ne znam ni sama ni sta bih aj radila,ali znam da je moguce razbiti sinehije ako je na vreme,a o je jako dragoceno vreme..ipak u tom slucaju znas da bi moralo ili atropin jak ili injekcija u oko,ali ona je velika i oni bi znali oceniti da li mogu njoj dati ili ne...mozda bi pozvali i Vukojevica da dodje itd...ne znam,tek mozda da razmislite o tome...
Druga opcija je da mozda odete u Svjetlost gde radi dr Gabric,on isto to mora znati raskinuti...
H.ce ti reci da se one mogu razbiti lasrom,sto niko ne radi.tako da to otpada...ili da bar sama ukapavas atropin nekoliko dana po 3x,ili 2x,svakako ce joj zenice biti rasirene na pregledu kod dr Striber,ali mozda se i ta desna otvori pod atropinom kao leva...ja mislim da jedna kap atropina nije dovoljna
P.S Sta je to sto joj je dala u ambulanti,nisam bas najbolje razumela,jeli to sigurno atropin ili neki koktel?

_________________
Anja,4g
poli/uveitis oba oka od 7.2008.
th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g
th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid
ANA prvo +,pa dva puta -
Rf -


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 06-10-2010 22:22  Citiraj (i odgovori)  
Moderator
Moderator
Avatar

Pridružen: 18-06-2008 14:05
Postovi: 2112
Lokacija: Zagreb
svaki savjet je dobrodošao,hvala

dobila je jucer atropin kapi u dva navrata jer se od prve slabo sirila zjenica..
po rukama ko da su je ispikali komarci na nekoliko mjesta, mozda vec alergija na atropin? sad me tog strah
nismo uspjeli kupiti atropin 0,5%, nit ga imaju nit ga daju bez recepta
jedva sam i onaj midijatrik našla, svi se cude, kazu da to nitko ne trazi

a gdje da nadjem vlahovića, jel netko zna?
to s hitnom nije rjesenje, jer tamo sigurno neće nesto raditi za razbijanje sinehija, i pogotovo jer sam u proceduri kod striber
moram uloviti vukojevića. ne znam kako ste vi dolazili do njega, pa nema zive duse na telefonima
jedna se javila na onaj rolin broj i sprasila me da vukojević nikad nije ni bio na tom broju

a ako dodam nekako atropin, kako da ga tempiram s midijatrikom. Ovo nam e tempo:

8h max kap+krema + myd
12h max kap+krema + myd
16h max kap+krema
20h max kap+krema + myd

_________________
Anita Moorjani "Ponovno rodjena"


Vrh
 Profil  
 PostPoslano: 07-10-2010 10:38  Citiraj (i odgovori)  
Član
Član
Avatar

Pridružen: 03-12-2008 14:23
Postovi: 1256
Lokacija: Zagreb
Kate on je negdje oko Kvatrića,moja setra ima broj,ali nemogu do nje jer
je na putu,pa ću ti ovaj vikend nastojati javiti.

_________________
dobar dan... ja sam stara Dragica ...samo igram za tim ozdravljenje pa otud broj 1:-)


Vrh
 Profil  
Prikaži poruke :  Redanje  
Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možete slati/uređivati poruke/odgovarati].  [ 319 poruka ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika: / i 4 gostiju.


Ne možete započinjati nove teme.
Ne možete odgovarati na poruke.
Ne možete uređivati svoje poruke.
Ne možete izbrisati svoje poruke.
Ne možete slati privitke.

Traži:
Izaberi forum:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group • HR (CRO) autor baze Ančica Sečan | prilagodio Roberto Machiedo
Style originally created by Volize © 2003 • Redesigned SkyLine by MartectX © 2008 - 2009
Modified by Roberto Machiedo, Zajedno do zdravlja © 2006-2011