Evo mi sa kontrole i mtx,pravila je scene danas za bocku,kao nikad do sada..ne znam sta joj je bilo,jedva sam ej suzdrzala da i mene ne obori dok sam ej drzala u narucju.
Kod A.kontrola hvala BOGU sve mirno,zadovoljna dr,kaze da je ta doza njoj bila dovoljna,ostavila je na 4x kapi jos jednu sedmicu pa da vidimo.
Pitam je opet kako zna da je A.socivo na levom oku providno tj da nema kataraktu,kad joj se zenica u 3/4 oka ne otvara,ona kaze da je uvek ta pocetna katarakta centralna zadnja kortikalna,te da se vidi po centralnoj osi,i da je sve cisto. Takodje smo malo popricali i o glaukomu,i od uveitisa i od kapi,ona kao kaze da A.njega ne moze da dobije,i da se glaukom i inace dobija posle godina i godina kapi i nekontrolisanog,zapustenog uveitisa i kdo osoba koje su genetski sklone. Sto se tice povecanog ocnog pritiska,prolaznog,od kapi,ona kaze da bi svako dobio pritisak etk kad bi stavljali 3 sedmice po 8x dnevno kapi.
Eto toliko do nas,nadam se samo mirnim ocima svima vama i nama u novoj godini.
_________________ Anja,4g poli/uveitis oba oka od 7.2008. th-mtx injek.12,5mg,pronison 2mg/2.dan,folacin;remisija pod th vec 2g th.za oci(uveitis stalno aktivan,skoro svaka 2mes.)-dexa kapi(konst.2g manje ili vise),uniclofen,tropicamid ANA prvo +,pa dva puta - Rf -
|