Hrvatski    English
  
- MAPA WEBA
- PRAVA DJECE
- PRISTUPNICE
- KAKO DO NAS?
- ARHIVA DOGAĐAJA
- DONATORI

 
Free Page Rank Tool
 
   
 
 
   
 
 

Događanja u 2007-oj godini:

Događanja u 2006-oj godini:

Poveznice na slijedeće događaje:

 
 
Revelin 8. prosinca 2007.
Povodom završetka akcije "Zajedno do stana" i kupovine stana Udruga je organizirala koncert klapa
"OD SRCA HVALA"
kao zahvalu svima koji su nam pomogli i ovo omogućili, a ulaz je bio slobodan.
Na žalost vrijeme nam nije išlo u prilog, pa zbog obilne kiše i olujnog juga, posjeta nije bila očekivana. Unatoč tome pjesma je bila odlična, a gosti koji su pobjegli kiši su uživali. Nastupale su klape:
CAVTAJKE, FA LINĐO, OTOK, SUBRENUM, OŠTRO, MARETA, ŠUFIT, SOLIN, PASIKA,
dok se koncert održao pod pokroviteljstvom GRADA DUBROVNIKA, DUBROVAČKO- NERETVANSKE ŽUPANIJE i HRVATSKOG DRUŠTVA SKLADATELJA. Medijski pokrovitelji koncerta bili su RADIO LAUS, RADIO RAGUSA, HRVATSKI RADIO DUBROVNIK, DUBROVAČKI LIST, DUBROVAČKI VJESNIK, GLAS GRADA, a koncert se održao uz tehničku podršku FIFI SOUNDA, DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA i VSP VIDEO, te uz pomoć brojnih sponzora JUŽNE KULTURE, PRINTSHOP, HOTEL IVKA, SLASTIČARNICA ANA, PIVAC, PEMO-TRADE, MINIMARKET HLADNICA, DB KANTUN, JAMNICA, EUROBEV, BREDA, TOMMY, PEKARA BABIĆ, PEKARA MARE.
Ovim putem se svima zahvaljujemo na podršci.
Kako bi i ovaj koncert imao humanitarni karakter, prigodno su se prikupljali dobrovoljni prilozi, koje smo namjenili tromjesečnoj Leoni, koja se liječi u Zagrebu i trenutno boravi u stanu. Prikupljeno je 3.330,00 Kn , a Udruga je nadoplatila razliku do iznosa od 4.000,00 Kn. uplaćenu na račun roditeljima Leone.
Zagreb 30. listopada 2007.
30. listopada 2007. godine u Zagrebu, konačno je potpisan ugovor o kupoprodaji stana u ulici Milića Miroslava br.5. Nakon višemjesečne potrage i mnogobrojne ponude, pronašli smo adekvantan stan koji bi zadovoljio sve dosadašnje potrebe i mogućnosti smještaja do 4 obitelji istovremeno.
Stan je veličine 76,11 m2 i sastoji se od ulaza, dnevnog boravka, kuhinje, kupaonice + WC, blagovaonice, 2 spavaće sobe, predprostora, wc-a, loggie i spremišta, dok će u konačnici sadržavati 4 sobe.
Sve pravne poslove oko kupoprodaje i uknjižbe "pro bono" su nam odradili odvjetnici Vladimir Trešćec i Nikša Valjalo iz Odvjetničkog ureda Trešćec, a ovim putem im se još jednom zahvaljujemo.
U stanu se trenutno odvijaju sitni radovi preianaka i opremanja i trebao bi biti useljiv do kraja veljače 2008, do kada je produžen ugovor za dosadašnji stan na Sv. Duhu.
Prostori Udruge 29. listopada 2007.
U ponedjeljak 29. listopada, održana je izvanredna sjednica Skupštine Udruge. Po prihvaćenom dnevnom redu skupština je prihvatila ostavku g. Zorana Jovića, dosadašnjeg predsjednika Udruge.
Jović se obratio članovima Skupštine riječima zahvale na dosadašnjoj podršci u vodstvu Udruge, te obrazložio kako je ostavku podnio zbog osobnih razloga i zamolio da se zbog njenog karaktera, o istoj ne raspravlja. Na kraju je poželio sreću novom radnom predsjedništvu s nadom u još veći uspjeh u radu Udruge.
Za novog predsjednika izabran je Roberto Machiedo, koji se zahvalio članovima na povjerenju, te se posebno zahvalio dosadašnjem predsjedniku, na predanom i požrtvovnom radu za Udrugu dosadašnjih godina. Zoranu se obratila i dr. Marija Radonić sličnim riječima hvale i zahvale, na njihovoj dugogodišnjoj suradnji.
Rad Skupštine nastavljen je upoznavanjem članova sa statusom projekta "Zajedno do stana", Planom humanitarnog dijelovanja udruge i registracije udruge kao humanitarne organizacije. Dotaknula su se i pitanja neaktivnosti nekih članova Udruge, te je zaključeno da će se isto riješavati na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruge. Sadašnji prioriteti su završetak projekta kupnje stana, te opremanje stana za uporabu do kraja kalendarske godine.
Zagreb 15. listopada 2007.
Nakon donošenja Plana humanitarnog djelovanja i obraćanja zamolbom Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, isto 15. listopada donosi riješenje o suglasnosti za humanitarni rad udruge "Zajedno do zdravlja".
Iako je statutom udruge od njenog osnutka određeno humanitarno dijelovanje, udruga je konačno i zvanično humanitarna organizacija uz suglasnost ministartsva, te je kao takva upisana i u registar humanitarnih udruga.
Time će udruga za svoje humanitarno dijelovanje moći koristiti i zakonom određene povlastice, a ćime će se pripomoći u daljnjem radu udruge i pomaganju obiteljima s oboljelom djecom.
Gruško plivalište 23. rujna 2007.
Trećim rođendanskim koncertom Radio Laus proslavio je svoj 5. rođendan kao i do sada u humanitarnom ozračju.

Sredstva prikupljena ovom akcijom podržat će projekt Mihovila Španje i pomoći mu u nastojanju stvaranja što boljih uvjeta za rad s djecom s poteškoćama, kojima je plivanje izvrsna rehabilitacija, a ujedno i mogućnost za postizanje odličnih sportskih rezultata , kako je i sam dokazao. U ovoj plemenitoj akciji sudjelovali su brojni sponzori, a koncert su održali klapa Ragusa, klapa Cambi, Dalmatino, Meri Cetinić i Vinko Coce.
Članovi naše udruge kao i ostalih dubrovačkih udruga koje skrbe o bolesnoj djeci, imali su slobodan ulaz i rezervirane tribine. Organizatori su time posebno pokazali i kome su sva nastojanja ove plemenite akcije usmjerena.
Sportska dvorana 29.travnja 2007.
OPEROM “NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI” OSJEČKI HNK NAKON STO GODINA GOSTOVAO U DUBROVNIKU

Osječani Dubrovčane podigli na noge!

Osječko je gostovanje imalo humanitarni karakter, a cijeli prihod ide u prilog Udruzi kronično bolesnog djeteta iz Dubrovnika i njihovoj akciji - “Zajedno do zdravlja - zajedno do stana”

Točku na “i” velikoj humanitarnoj akciji “Zajedno do zdravlja - zajedno do stana” dali su Osječani - pred gotovo 1300 oduševljenih Dubrovčana Opera os ječkoga HNK izvela je (u nedjelju, 29. travnja) u velikoj Gradskoj športskoj dvorani u Gospinom polju junačku operu Ivana pl. Zajca “Nikola Šubić Zrinjski”, u režiji Ivana Ivice Krajača.

Osječko je gostovanje imalo humanitarni karakter, a cijeli prihod ide u prilog Udruzi kronično bolesnog djeteta iz Dubrovnika i njihovoj akciji - “Zajedno do zdravlja - zajedno do stana”. Premda za sad još ne zna o kolikom je iznosu riječ, predsjednik Udruge Zoran Jović nije krio zadovoljstvo odjecima akcije i uvjeren je da će biti dovoljno novca za konačno pokrivanje financijske kon strukcije i kupovinu prijekopotrebnoga stana u Zagrebu. A s obzirom da je ovaj biser hrvatske glazbene baštine - opera “Nikola Šubić Zrinjski” u Dubrovniku posljednji put izveden prije točno 55 godina, a Osječani (koji ove 2007. slave i svoj stoti rođendan) na krajnjem jugu Hrvatske gostovali prije također točno stotinu godina, ne treba čuditi odaziv publike svih generacija, kao i fenomenalna atmosfera, koja je dakako kulminirala na kraju.

Na daleki se put ansambl osječke Opere zaputio u prvom redu zahvaljujući Družbi “Braće Hrvatskog Zmaja” - Zmajskom stolu u Dubrovniku ), koji su u spomen na pogibiju Zrinskih i Frankopana - 30. travnja 1671. godine u Bečkom Novom Mestu odlučili u Dubrovnik dovesti ovu Zajčevu glazbenu tragediju čiji libreto potpisuje Hugo Badalić. Premijerno izvedena u studenom 2004. u Osijeku, nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2005. u brojnim kategorijama, a Miljenko Đuran je i nagrađen za ulogu Lovre Juranića. Scenograf predstave je Zlatko Kau zlarić-Atač, kostimografkinja Marija Žarak, koreografkinja velika hrvatska baletna Sonja Kastl, a za svjetlo i projekciju zaslužan je Deni Šesnić.

Kada je dubrovačka izvedba u pitanju, velike zasluge podjednako pripadaju doista velikom ansamblu, na čelu sa solistima, zborom i orkestrom, kojima je ravnao maestro Mladen Tutavac.
U naslovnoj ulozi hrvatskoga bana Nikole Šubića Zrinjskog, zapovjednika Sigeta, Dubrovčani su uživali u izvedbi gospara Vlaha Ljutića, rođenoga Dubrovčanina i današnjega intendanta osječkoga HNK.

Njegovu uzbuđenju tijekom same izvedbe opere, ali i svih pro tokolarnih primanja - od onoga kod dubrovačke grado načelnice Dubravke Šuice, do primanja u Društvu “Braće Hrvatskoga Zmaja”- nije, s razlogom, bilo kraja. Pod podjednakim pozitivnim pritiskom bila je zasigurno i Sanja Uroić-Ljutić, u ulozi Eve, supruge Zrinjskoga. Njihovu kći Evu interpretirala je sjajna Vesna Baljak, koja je zasluženo dobila najglasniju podršku publike. Podsjetimo, ovu je ulogu donedavno igrala uvijek fenomenalna Valentina Fijačko, no Vesna Baljak gotovo uopće ne zaostaje za njom. Očito joj je laga ove uloge sjajno sjela. Njezin partner Lovro Juranić bio je Nikša Radovanović. Berislav Puškarić standardno je bio izvrstan kao Sulejman Veliki, turski car, a za njim nije zaostajao ni Damir Fatović kao veliki vezir Mehmed Sokolović.

S obzirom da je ansambl ove opere velik, teško je spomenuti svakoga ponaosob, stoga samo kratko - Osječani su u Dubrovniku bili više nego sjajni i zasluženo podigli dvoranu s više od tisuću ljudi na noge, koje su za operu i kazalište neuobičajeno nagradili bisom - domoljubnom pjesmom “U boj, u boj” koju je napisao i skladao Ivan Zajc 1866., a kasnije je ova pjesma uklopljena u njegovu operu “Nikola Šubić Zrinjski” (1876.), gdje je izvodi muški zbor.

Izvedbi u Dubrovniku nazočio je i osječki gradonačelnik Anto Đapić (kojemu je to bio prvi službeni posjet tako zemljopisno udaljenom, no po mnogočemu Osijeku vrlo srodnom gradu Dubrovniku) te saborska zastupnica Ruža Tomašić i brojni dubrovački gradski i županijski dužnosnici.

Preneseno iz Glasa Slavonije
Narcisa Bošnjak

Poklon grada Osijeka

Dan ranije Gradonačelnica Grada Dubrovnika Dubravka Šuica sa suradnicima primila je gradonačelnika Grada Osijeka Antu Đapića i intendanta HNK iz Osijeka Vlaha Ljutića, koji su boravili u Dubrovniku povodom gostovanja osiječkog kazališta s operom “Nikola Šubić Zrinski”.


Gradonačelnik Osijeka predao je ček predsjedniku Udruge Zoranu Joviću kao poklon Grada Osijeka Udruzi.
Grad Dubrovnik

Gradonačelnica se zahvalila osječkom gradonačelniku Đapiću na ovom velikom daru našemu Gradu, a gradonačelnik Đapić je pozvao gradonačelnicu sa suradnicima u posjet Osijeku te je predložio daljnju suradnju između Osijeka i Dubrovnika na kulturnom planu.
Prijemu su nazočili zamjenik gradonačelnice Vedran Jelavić, član Poglavarstva i pročelnik za kulturu i društvene djelatnosti Miho Katičić, saborska zastupnica Ruža Tomašić, županijski vijećnik Željko Kulišić i dr. Marija Radonić. Prihod od izvedbe HNK Osijek namijenjen je akciji „Zajedno do stana“ Udruge kronično bolesnog djeteta “Zajedno do zdravlja”.
Revelin 15. travnja 2007.
      Klapa CAMBI
još jednom je bila zajedno sa Vama u akciji
«SVI ZA STAN KRONIČNO BOLESNOJ DJECI»
uz pomoć ženske klape CAVTAJKE.

Nešto slabiji odaziv publike nije pokvario uvijek ugodnu atmosferu Revelina, uz odlične zvuke klapske pjesme.
Zahvaljujemo svima na odazivu i naravno, posebna zahvala klapama Cambi i Cavtajke uz pozdrav:
" Vidimo se opet."
Plava Sala OB Dubrovnik 26. ožujka 2007.
       Održana je redovita godišnja skupština Udruge kojoj su između redovitih članova nazočili i neki od počasnih i potpornih članova.
Jednoglasno prihvaćeni dnevni red obuhvatio je:
 • 1. Izbor radnog presjedništva i zapisničara
 • 2. Izvještaj o radu Udruge i financijski izvještaj za 2006.g.
 • 3. Plan rada za 2007.g.
 • 4. Izmjena Statuta Udruge
 • 5. Izbor Stegovne komisije
 • 6. Izbor Nadzornog odbora
 • 7. Određivanje kriterija za članstvo u Udruzi
Pored ostalog, jednoglasno je prihvaćena izmjena postojećeg Statuta Udruge kojim su određene stavke starog Statuta detaljnije obrađene, te je isti proširen s obzirom na proširenje i samog djelovanja Udruge. Ujedno su izabrani i članovi novih tijela Udruge uređenih novim Statutom. Prijedlog Pravilnika o članstvu Udruge iznijet je na razmatranje, a zahtjevat će i određene ispravke i dorade.
Statut Udruge kao i zapisnik sa Skupštine biti će objavljen na web stranicama, nakon ovjere u Uredu državne uprave.
Revelin 20. veljače 2007.
       Ultimi od karnevala, zaključna karnevalska festa, dogodila se u Revelinu uz zvuke sastava "Dalmatino", mnoštva raznovrsnih maski i na kraju podjelu sponzoriranih nagrada najboljima.
Sav prihod namjenjen je udruzi Zajedno do zdravlja, a uz cijenu ulaznice od 50,00 Kn prikupljeno je 10.000,00 kn.
U organizaciji Mea Culpa d.o.o. posjetiteljima su služeni šporki makaruli i krafeni, što je uključeno u cijenu karte, dok je piće služeno po povoljnim cijenama.
Sve je započelo na Stradunu ispred crkve svetog Vlaha, programom Udruge «Porporela».
Ove godine, 30–tak članova Udruge progovorili su kao indijanci iz rezervata «Falsograda».
U petnaestominutnom programu iznijeli su sve aktualne probleme s kojima se svakodnevno susreću živeći u rezervatu u «Falsogradu». Odlične maske uz popratne efekte i humor zabavile su okupljene posjetitelje, a što je završilo spaljivanjem Karnevala na Peskariji , koji je kriv za sve nevolje u "Falsogradu".
Nastavljeno je u Revelinu uz neobične grupne maske koje su osim strandardnog predstavljanja za nagrade imali pripremljene i posebne izvedbe, pa se time dodatno podignula atmosfera.
Zabava je potrajala do kasno u noć, a svakako bi je ocijenili uspješnom u humanitarnom smislu.
Split 14/15. veljače 2007.
      U organizaciji udruge SANUS iz Splita, 15. veljače međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti, po prvi put i službeno priznati dan u Hrvatskoj, obilježen je bogatim dvodnevnim programom s gostima predstavnicima iz udruga svih županija Lijepe Naše.
Druženje je započelo prodajom prigodnih poklončića za Valentinovo i to u humanitarne svrhe, radova djece i roditelja, te širenjem poruke i vapaja upomoć sve bolesne dječice.
Božena Anić predsjednica SANUSA tom je prilikom za goste organizirala obilazak Splita, primanje predstavnika udruga kod župana Splitsko-dalmatinske županije, konferenciju za novinare s izlaganjem o planovima i projektima udruge, te problemima na koje nailaze roditelji oboljele djece, okrugli stol na istu temu, te zajedničko druženje roditelja korisno za razmjenu iskustva i kontakata.
Planirani projekt gradnje dvaju rehabilitacijskih centara za oporavak djece nakon terapije, predočen je vladi i očekuje se službeno očitovanje, dok prve vijesti ukazuju da će u potpunosti biti podržani.
Na okruglom stolu uz goste iz Ministarstva zdravsta i socijalne skrbi, direkcije HZZO iz Zagreba, područnog ureda HZZO iz Splita, Centra za socijalnu skrb iz Splita, hemotološko-onkološkog odjela KBC Rijeka, KBC Split te predstavnike i roditelje raspravljalo se o tekućim problemima vezanih uz maligne bolesti djece. Zaključeno je da je stanje alarmantno kako u pogledu kadrova, podršci liječnika i osoblja, tako i uvjeta u nekim centrima, ostvarivanju određenih prava roditelja bolesne djece, do uvijek aktualnog problema financija obitelji oboljele djece. Svi zajedno podržali su projekte u planu i složili se da što prije stanje treba popraviti, te toj djeci i roditeljima priskrbiti dostojanstveno liječenje, a i pokrenuti pitanja oko podrške struci, školovanja hematologa , te osiguravanje psihoterapijske pomoći osoblju.
Druženje sa roditeljima i liječnicima proteklo je u vrlo ugodnoj i emotivnoj atmosferi, razmjenom iskustava, podrškom i hrabrenjem , te će sigurno rezultirati lijepim uspomenama i novim prijateljstvima. Nadamo se i dalje ovakvim ugodnim susretima.
Hotel Dubrovnik President 10. veljače 2007.
      Dana 10. veljače u organizaciji Društva građevinskih inžinjera Dubrovnik, održan je tradiconalni Bal građevinara. Ove godine u hotelu President, gdje su se našli svi koji žive za i od građevinarstva u našoj županiji, kao i njihovi uzvanici.
Osim njihovog međusobnog druženja (neka se i druge branše ugledaju na njih ), cilj ovog okupljanja je bio humanitarnog karaktera. I ovaj put Humanitarna aukcija slika, poznatih dubrovačkih slikara i kipara, polučila je izvrsne rezultate. Prihod od aukcije namijenjen je našoj Udruzi za već poznati projekt – «SVI ZA STAN KRONIČNO BOLESNOJ DJECI».
U cijeloj organizaciji posebno moramo istaknuti i zahvaliti se Predsjedniku Društva gosparu Božu Letunić, Predsjednici odjela za marketing Gordani Galov, kao i voditelju programa aukcije gosparu Mišu Miljak, koji je svojom neposrednošću, duhovitošću i iznad svega sposobnošću u vođenju aukcije doveo do iznosa od 160.000,00 Kn.
Moramo napomenuti da je G.P. Obšivač i pored sudjelovanja u aukciji izrazio želju za doprinosom od 35.000,00 kn kao prilog u Dubrovačkom Božićnom domjenku, mada nije bio u organizaciji istog.
U ime članova Udruge i svih korisnika stana od sveg srca HVALA svima koji su sudjelovali u aukciji i doprinjeli da smo pred samim vratima stana.
Primopredaja čeka u dvorištu Udruge
Revelin 27. siječnja 2007.
      U Tvrđavi Revelin 27. siječnja Zlatan Stipišić Gibonni održao je humanitarni koncert za našu udrugu, a u sklopu programa Festa 2007.
U uvjetima prepunog Revelina i dobro raspoložene publike, Gibo je stvorio fenomenalnu atmosferu i u dvoipol satnom koncertu jednako je uživao kao i posjetitelji. U jednom intimnom odnosu s publikom Gibo nam je u toku koncerta iz usta izmamio pjesmu, na lica osmjeh, iz očiju suze.
Odličan glazbeni perfomans pratećeg banda i pomno izabrane pjesme za ovakvu svrhu koncerta, ostavili su vrlo jak dojam i dugo će nam ostati u sjećanju.
Hvala Gibo i dođi nam opet.
 
U Dubrovniku 26. sječnja 2007. Sportska dvorana
       Tradicionalni veliki humanitarni koncert "FESTA 2007", pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Županije Dubrovačko-neretvanske te općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, a u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i HRT-om, održan je u dubrovačkoj sportskoj dvorani u Gospinu Polju.
Sredstva su namjenjena našoj udruzi i obnovi crkve sv.Vlaha.
U programu su sudjelovali:
 • Ivana Banfić i Gianni Gamulin,
 • Zorica Kondža, Maja Vučić,
 • Ibrica Jusić, Đani Stipaničev,
 • Ivo Amulić, Kemal Monteno, Sandi,
 • Vlatka Pokos, Lado Leskovar,
 • Dražen Zečić, Feminem, Đorđi Peruzović,
 • DaRiva, Pero Panjković, Valetudo,
 • Stijepo Gleđ i Tereza.

Dan ranije upriličeno je i zajedničko "grličanje" sudionika Feste i članova udruge u crkvi sv. Vlaha što je predvodio don. Toma Lučić , te prijem gostiju kod gradonačelnice.

Tijekom programa u više navrata se spominjao cilj prikupljanja sredstava i nastojanja naše Udruge da u tome i uspijemo, dok su se na ekranima vrtili i naši spotovi.

Zahvaljujemo organizatorima na svemu učinjenom.
Revelin 21. prosinca 2006.

      U Tvrđavi Revelin 21. prosinca, zaživio je pilot projekt zajedničkog božičnog domjenka, u hvale vrijednu humanitarnu akciju dubrovačkih poduzetnika.
Odazivom na poziv dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice i svojim sudjelovanjem u organizaciji zajedničkog božičnog domjenka, prikupit će se sredstva koja će se usmjeravati u humanitarne svrhe.
Tako je ove godine, kao prvi put i vrlo uspješno zaživjela akcija kojom je prikupljeno 400.000,00 Kn namjenjenih Udruzi "Zajedno do zdravlja" za kupnju stana u Zagrebu.
  U akciji su sudjelovali:
 • Vodovod Dubrovnik d.o.o.
 • Domouprava Dubrovnik d.o.o.
 • PGM Ragusa d.d.
 • GP Dubrovnik d.d.
 • TZ Grada Dubrovnika
 • Vulix d.o.o.
 • PU Dubrovačko-neretvanska
 • Dubrovnik Babin kuk d.d.
 • Vrtlar d.o.o.
 • Hilton Imperijal Dubrovnik d.d.
 • Luka Dubrovnik d.d.
 • Grand Hotel Park d.d.
 • Čistoća d.o.o.
 • Carinska uprava Carinarnica Dubrovnik
 • Libertas Dubrovnik d.o.o.
Kako naći prave riječi osim velikog Hvala, uz nadu da ovakav domjenak, iako prvi neće biti i posljednji, te će se i narednih godina organizirati, a prikupljena sredstva usmjeravati onima kojima je to uistinu potrebno, a udruga i organizacija koje brinu za djecu, bolesne, starije i nemoćne ima i uvijek im je pomoć itekako potrebna.
Stoga Blagoslovljen svaki ovakav hvale vrijedan potez i još jednom hvala svima na realizaciji istog.
U Zatonu 20. prosinca 2006.

   U Domu u Zatonu Malom svake godine održava se Božićna humanitarna priredba u organizaciji djelatnika i djece OŠ "Antun Masle" Orašac.
 
Ta vrijedna malena dječica, velikog srca i ove su godine obradovala posjetitelje svojim radovima, igrokazima, recitacijama, pjesmom i plesom.
Djeca iz Područne škole Zaton napravila su skulpture od glinamola, zajedno s učiteljicama Jelkicom Franičević i Vesnom Vlahušić, a svake godine prodajom svojih radova sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama i za to su u Zagrebu primili i nagradu za humanitarno djelo "Nipetnišest" od strane Udruge Plavi telefon .
Na priredbi su sudjelovala sva djeca iz škole uključujući i Područnu školu Zaton i Trsteno (igrokazi, recitacije, dječji zbor i folklorna skupina djece iz nižih razreda osnovne škole s plesom "Kontradanca" ) uz vodstvo svojih učiteljica, nastavnice iz glazbenog, tjelesnog i hrvatskog jezika.
Sav prihod od ulaznica i prodanih skulptura darovan je Udruzi Zajedno do zdravlja za kupnju stana u Zagrebu.
 
Veliko HVALA tim malim anđelima.

U Dubrovniku 8.prosinca 2006.

    U Revelinu je održan humanitarni koncert u sklopu programa "Priča o gradu", a ovaj put u spomen na prof.dr. Tomislava Šošu.
Pok. Tomislav Šoša obilježio je svojim životom i svestranim angažmanom jedno pomalo zaboravljeno razdoblje Dubrovnika. Uz njegovu medicinsku karijeru koju je obavljao i kao šef kirurgije kliničkog centra Merkur, znani liječnik i humanist, nije ostavio svoju prvu ljubav pjesmu i glazbu.
Prisjetili su se tako njegovi prijatelji i štovatelji "Prvog pljeska" 1963. godine i nastupa u Revelinu 2003. te sudjelovanja u emisijama Hrvatske televizije "Crno-bijelo u boji".
Ovom prigodom predstavljen je i kantautorski CD Tomislava Šoše.
Zasvirali su i zapjevali njegovi prijatelji iz VIS-a "Tomazopani" i "Srebrnih pruga" a u programu, u originalnoj postavi, nastupile su i VIS "Lutke" iz Zagreba, te Buco Pende i Tomislav Krkač. Prisjetitili su se prigodno i Johna Lennona, a ples je otvorila legendarna grupa "Crveni koralji".
Priču o Gradu pripremio je Tonko Jović, producentica je Brigita Masle, pokrovitelj Grad Dubrovnik, a organizator Camerata Ragusina.

Čisti prihod od ulaznica i prodaje CD-a namjenjen je Udruzi "Zajedno do zdravlja" i akciju "Svi za stan kronično bolesnoj djeci".
Od srca zahvaljujemo organizatorima na plemenitosti.
U Dubrovniku 3.prosinca 2006.

ZAJEDNO DO ZDRAVLJA
Udruga kronično bolesnog djeteta
    već tradicionalno je organizirala HUMANITARNI klapski koncert, kao i do sada u Revelinu.
Uz nastup klapa:
CAVTAJKE, OTOK, MASKERON, RAGUSAVECCHIA, F.A. LINĐO
i klape "CAMBI"
dragih gostiju iz Kaštel Kambelovca,
ugodnu atmosferu i na obostrano zadovoljstvo publike i izvođača, koncert se pretvorio u veličanstven kulturno-društveni događaj.
Posjećenost je bila izvan očekivanja, a u ugodnom dvosatnom druženju, klape su oduševile nazočne svojim izvedbama, dok su ujedno i sami bili ugodno iznenađeni iznimno toplom podrškom publike.
 
Na kraju koncerta, predsjednik Udruge g.Zoran Jović zahvalio se svima, a klapama su uručene spomen-zahvalnice za sjećanje na ovaj plemeniti čin.
Nakon koncerta sve su kritike više nego pozitivne, svi su zadovoljni viđenim i odslušanim, klape su prezadovoljne podrškom, a mi učinkom.
Posebnu zahvalu dugujemo i FIFI SOUNDU koji su sve ozvučili i osvjetlili.

Pokrovitelji koncerta:
GRAD DUBROVNIK i DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Medijski pokrovitelji:
Radio Laus, Radio Dubrovnik, Radio Ragusa, Dubrovačka televizija, Dubrovački list, Dubrovački vjesnik, Glas Grada.

                                                                                                        Ovim putem, još jednom, svima od srca zahvaljujemo, u nadi da će se druženje nastaviti i iduće godine.

 
U Dubrovniku 3.- 4. studenog 2006.

   U prostorima OPĆE BOLNICE DUBROVNIK održan je poslijediplomski tečaj I. kategorije
"DIJETE U BOLNICI"
HUMANIZACIJA DJEČJIH BOLNIČKIH ODJELA U HRVATSKOJ,
u sklopu kojega je predstavljena i naša udruga, te službeno otvorena naša web stranica.
Cilj promocije web stranice pred novinarima i liječnicima sudionicima tečaja, je upoznati širu javnost s radom naše udruge, s problemima oboljele djece i njihovih obitelji, kako i pozvati ih da nam se pridruže u naporima da oboljeloj djeci pružimo što kvalitenije liječenje.
Uz čestitke za dosadašni uspjeh dobili smo i potporu nazočnih liječnika, za daljnje djelovanje.
Ujedno smo prezentirali i našu humanitarnu akciju, kojom se na razne načine prikupljaju sredstva za otkup stana u Zagrebu, za korištenje oboljeloj djeci i roditeljima dok su na liječenju i pretragama u tom gradu.